donderdag 20 oktober 2016

Vraag en antwoord: de gemeente Leiden


Door Marlies Vording
  •     In de Kooi hebben mensen het idee dat ze door de gemeente in de steek worden gelaten. In hoeverre bent u bekend met dat probleem en welke maatregelen zijn/worden er getroffen om dat gevoel te verminderen? Woordvoerder van de gemeente Leiden Lonneke van den Arend: “Dat mensen zich in de steek gelaten voelen is bij ons niet bekend. Juist vanuit het principe ‘werken vanuit de stad’ is er veel aandacht voor de wijk.”

  •      Er wordt veel geklaagd over de locaties van de parkeermeters. Liggen er al plannen op tafel om dat probleem op te lossen? Van den Arend: “Bij de gemeente zijn diverse klachten en verzoeken binnen gekomen over de locaties en het aantal parkeerautomaten, echter weinig vanuit De Kooi. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de loopafstand tot de parkeerautomaat (maximaal 250 meter) en zoveel mogelijk met drukbezochte locaties. De locaties zijn ook besproken met vertegenwoordigers van bewoners en ondernemers in de Klankbordgroep Parkeren. In De Kooi en andere wijken rond het centrum worden de parkeerautomaten minder intensief gebruikt dan in het centrum: bewoners hebben veelal een parkeervergunning en voor hun bezoek ook een vergunning of bezoekerskraskaarten. Bovendien wordt er in Leiden steeds meer gebruikgemaakt van mobiel parkeren (aanmelden via de telefoon). Begin 2017 start kentekenparkeren: parkeerders voeren hun kenteken in en betalen, maar hoeven niet meer terug naar de auto te lopen om een parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Tot slot wordt de uitbreiding van betaald parkeren, waaronder de locaties van de parkeerautomaten, gemonitord en geëvalueerd.”

  •     Worden er al maatregelen getroffen om het afval op straat te verminderen? Zo ja, welke? Van den Arend: “In De Kooi zijn in de afgelopen weken extra bovengrondse containers geplaatst om te voorkomen dat huisvuil naast containers wordt gezet. Ook legen we de containers extra en rijden we op maandag tot en met vrijdag dagelijks langs de containers in de wijk om afval naast de containers te verwijderen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten